Nieuws

Penne N.V. vergroot capaciteit in gereedschapmakerij door aankoop van 5-assig bewerkingscentra DeckelMaho DMF-260 18 February 2011

De investering in deze zeer nauwkeurige vijf-assige bewerkingscentra DMF 260 is een geweldige aanvulling voor ons machinepark en draagt bij aan de flexibiliteit van onze gereedschapmakerij. Door de optionele indeling is de machine uitermate geschikt voor bewerkingen in wisselmodus waarbij verspanen en werkstukopstelling gelijktijdig kan plaatsvinden. Met de DMF 260 wensen wij onze interne processen verder te verbeteren en een antwoord te bieden op de alsmaar toenemende vraag naar flexibiliteit en kortere doorlooptijden.

 

De voornaamste kenmerken van de DMF 260 zijn een zeer stevige machinebasis, gemaakt van een vibratiedempend materiaal, en een thermo-symmetrisch bewegende kolom. Het gereedschapsmagazijn met 120 gereedschappen zorgt voor snelle in-process gereedschapswissels. Een uitstekende werkstukprecisie wordt verzekerd door de combinatie van de spelingvrije Direct-Drive technologie in de X-as en de verplichte directe meetsystemen.

De aangekochte machine is uitgerust met:

  • Een CNC-gestuurde B-as in plaats van de standaard verticale freeskop.
  • Een geïntegreerde NC draaitafel als extra C-as.
  • Een 18000 rpm spindel waardoor de spaanproductie in één klap stijgt tot een veelvoud en zonder moeite een superieure eindkwaliteit wordt bereikt. Bovenop dit alles biedt het hoog frequent frezen extra voordelen als frezen in gehard staal.

 

 

Gerelateerde onderwerpen

Hot News

June 10, 2015

U heeft ze wellicht al zien staan, de aankondigingsborden en de aftelklok op de ring van Aalst. Ze kondigen de werken op de ring aan, die op 17 augustus starten.

 

March 24, 2014

Penne NV has been accorded ISO 14001 environmental certification by the accreditation body DNV. This certification recognizes that all on-site activities conform to strict environmental protection standards.

November 26, 2013

Door de continue druk op productie efficiency werd er begin 2012 een gefaseerd automatiseringsprogramma geïnitieerd om de productielijnen te automatiseren.

Blijf op de hoogtedoor u te abonneren op onze nieuwsbrief