Over ons

Bedrijfsprofiel

Hoogtechnologische oplossingen voor metaal- en kunststofonderdelen van de hoogste kwaliteit. Daarin is ons bedrijf al meer dan 30 jaar gespecialiseerd.

Wij denken met u mee: u vertelt ons welk onderdeel u nodig heeft, wij ontwerpen en vervaardigen de nodige matrijzen en spuitgietvormen en uiteraard het onderdeel zelf. Met andere woorden: wij nemen de volledige verantwoordelijkheid van u over. Van ontwerp tot massaproductie.

Een eenvoudig element in een keukenhulpje of een high-tech auto-onderdeel: wij voldoen aan uw meest uiteenlopende eisen, van design tot productie.

Bent u al klant bij ons? Dan weet u dat we altijd streven naar excellentie.

Als u nog geen klant bent, nodigen we u uit om ons te leren kennen. Wij houden van duurzame zakenrelaties en doen er alles aan om uw voorkeursleverancier te worden.

Strategie

Op lange termijn streeft Penne naar duurzame groei en productiviteit. Dit willen we bereiken door:

  • onze activiteiten te spreiden
  • leiderschap te ambiëren
  • continu te investeren in mensen en machines
  • hoogtechnologische oplossingen te bieden aan een gediversifieerd cliënteel

Sectoren

De economie is veranderlijk, de conjunctuur grillig. Wij kozen er daarom voor om onze activiteiten te spreiden over verschillende segmenten in de markt. Onze belangrijkste afzetmarkten zijn de :

  • auto-industrie,
  • bouw,
  • consumentenelektronica,
  • industriële toepassingen.

Service

Als 'full service subcontractor' bieden wij u een uitgebreide toegevoegde waarde.

Technisch advies

U profiteert volop van de vakkennis en ervaring van onze technische medewerkers. Zij zijn er voor u. Ze luisteren naar uw ervaringen en analyseren uw wensen en problemen. Zo kunnen wij onze gereedschappen continu verder ontwikkelen en verbeteren.

Leveringsbetrouwbaarheid

Wij willen het verschil maken: in de precisie van onze gereedschappen, in de vooruitstrevendheid van onze processen en in doorgedreven automatisering.

Alle gereedschappen die wij vervaardigen genieten een levenslange garantie. Alle gereedschappen die wij toevertrouwd krijgen, bewaren en onderhouden wij in productieklare toestand.

Kwaliteitsplanning

Al bij ons eerste contact voor een nieuw product creëren wij een multidisciplinair team voor u, van verkoop over ontwerp tot productie en kwaliteit.

Uit onze intense communicatie ontstaat een maakbaar product, dat beantwoordt aan uw functionele eisen. Aan het einde van dit traject willen wij aan al uw wensen voldoen, en aan die van àl onze klanten, om onze "klant-tevredenheidsscore" te verbeteren.

Continue verbetering

Wij willen altijd beter. Zodat u ook altijd beter krijgt: betere performantie, betere service.

Daarom hebben we het principe van continue verbetering laten doordringen tot onze volledige organisatie. We stellen alle middelen en resultaten telkens opnieuw in vraag, we zoeken waar het beter kan en sleutelen zo op alle domeinen van onze onderneming.

Kwaliteit

Om hedendaagse consumenten- en investeringsgoederen te bouwen, hebben wij tal van onderdelen nodig. Het is belangrijk dat ze foutloos en stipt worden toegeleverd, dat U ze probleemloos kan monteren en dat ze doen wat ze moeten doen, feilloos en zo lang mogelijk.  Voor u, als klant, zijn ook andere aspecten belangrijk. U wilt bijvoorbeeld dat wij uw problemen meteen oplossen, in elke fase van het proces. Ook daarvoor zorgen wij.

U verwacht de hoogste kwaliteit, zonder de kosten uit het oog te verliezen. Ook die lat leggen wij steeds hoger.

Ons continu streven naar kwaliteit bezorgde ons in 1997 een certificatie conform de norm ISO 9001, in 2000 gevolgd door een certificatie conform de norm QS9000 (GM, Ford,Chrysler).

Door het behalen van de topnorm ISO/TS 16949:2002  in 2003 bereikten we de absolute top van het kwaliteitsmanagement. Dit overkoepelende certificaat dat diverse nationale normen cumulatief  samenbrengt, bewijst dat we u steeds de hoogst haalbare kwaliteit aanbieden.

Voor ons is dit geen eindpunt. Wij zien het als een aansporing om altijd verder te verbeteren en toonaangevend te blijven in de domeinen waarin we actief zijn.

 

ISO/TS 16949 ISO 9001

 

 

Milieu

Duurzaamheid en kwaliteit zijn hecht verankerd in de genen van ons bedrijf.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen speelt steeds vaker een sleutelrol in de bedrijfsvoering. Het is een goed voorbeeld van het veranderende wereldwijde denken.  In het besef dat ook de verre toekomst duurzaam moet zijn, heeft Penne NV het onderwerp ‘duurzaam ondernemen’ op een pragmatische manier aangepakt.

Dit heeft begin februari 2014 geleid tot het verkrijgen van het ISO14001 certificaat. Deze internationaal geaccepteerde standaard beschrijft waaraan een effectief Environmental Management Systeem dient te voldoen. De standaard is ontworpen om de delicate balans tussen behoud van winst en milieu vast te stellen. In het intensieve proces om dit ISO14001 certificaat te behalen, heeft Penne NV een reeks van maatregelen genomen zoals het opstellen, plannen en uitvoeren van een milieubeleid, regelmatige controles, voortdurend uitvoeren van verbeteringen en corrigerende maatregelen.